Joulukuu

Miki kuolasi jouluaattona kinkkua uunin vieressä koko päivän. Otin kuvia siitä tonttulakki päässä ja tapaninpäivänä oli match show. Siellä Miki oli ihan kuin ei olisi vuoteen tavannut ainoatakaan koiraa taikka ihmistä. Mutta esiintyi Camillan kanssa ihan hyvin kehässä ja tuli punainen nauha. Minun kanssa junnuissa se ei sitten mennytkään kovin hyvin ja oltiin vain 5/6.
30.12 oli vuoden viimeinen match show. Siellä oli myös minun vihoviimeinen junior handler osallistuminen. Viidensiä oltiin kun en oikein jaksanut keskittyä ja näin. Mutta tosi kiva kisa oli, tuomari antoi paljon palautetta! Mätsärikehässä Miki sai sinisen ja sijoittui neljänneksi!

Tammikuun 1-11 päivä

Uudenvuoden aatto alkoi lenkillä paljakkaan, kun oli valoisaa eikä inhottavat raketit enää paukkuneet. Kelkkareitti ja hanki oli kovettunut emännän ja koiran kestäväksi. Tein vain uudenvuodenlupauksia koskien meidän treenausta ja kisoja tälle vuodelle:

- TOKO:ssa tavoitteena TK 2 ja sitä alettiin työstämään heti vuoden ensi päivinä parempaan kuntoon, kun tein niitä "palkattavia kokeita" etupihalla vuorotellen "palkattomien kokeiden" kanssa. Miki on edistynyt huimasti varsinkin paikallamakuun kanssa nyt vuoden alussa, mutta siitä lisää alempana.

- Agilitya ei olla treenattu nyt sitten syksyn. Helmi-maalis tai maalis-huhtikuussa suuntana sitten RKK:n harkkahalli, ajankohta riippuu minun ajokortin ja auton  saannista. Lisenssi on hankittu jo nyt, niin ei ainakaan siitä ole kiinni kisaamaan lähtö. Ja jos asettaisin tavoitteen niin se on  varmaan että saataisiin vihdoin ja viimein se tulos. Mieluiten haluaisin osallistumisoikeuden kakkosluokkaan ennen vuoden loppua!

- Mätsäreissä käydään aina kun päästään, siellä ei mitään tavoitteita ole. Muuten pääsin juniorhandler harkkoihin vetäjäksi! Miksiköhän, taitaa vetäjät olla vähissä, kun tuntuu että taito on vaan kadonnut koko ajan enemmän:D


10-11 päivä

Emma ja Topi tulivat kylään viikonlopuksi ja ollaan tehty kaikenlaista kivaa. Nyt kummatkin koirat on ihan naatteja ja eikä ihmisetkään ihan terässä ole:D Käytiin eilen paljakassa lenkillä ja otettiin  paljon kuvia. Treenattiin Mikin kanssa paikallaoloa näkösuojassa, silleen että Emma ja Topi  siinä kiersi Mikiä ympäri ja yritti saada sitä häiriintymään. Tuli melkein tippa linssiin kun näki että Miki ei ollut hievahtanut senttiäkään. Vain päätä käänsi kun siis se oli etupihalla ja mie kiersin talon ympäri. Sitten Emma oli meidän liikkuri ja tehtiin sen ohjauksessa noutoa. Vähänkö Mikillä alkaa sekin sujua hyvin jo, ei enää metri kaupalla juokse kapulan ohi, eikä kaada minua kun hyppää innoissaan sivulle istumaan:D

Topinkin kanssa tehtiin kaikenlaista. Opetettiin hyppäämään käden muodostaman renkaan läpi ja sitten mie neuvoin Emmalle että miten Topin saa seuraamaan paremmin, sivulle Topi osaa tulla jo aika hyvin! Sitten tänään opeteltiin noutoa ja siinä Topi edistyi huimasti! Aluksi se vaan tuijotti kapulaa, mutta nyt kun ollaan jo illassa niin nyt se jo pitää sitä hetken suussaan!

Sivujen teko on vielä pahasti vaiheessa ja saattaa jäädä sellaiseen vaiheeseen vielä joksikin aikaa, mutta kirjoittelen tänne jos jotain mielenkiintoista tapahtuu, ainakin yhdet mätsärit ja agilitykisat on jo tiedossa!