Noniin nyt ollaan pari päivää treenailtu tokoa oikein ahkerasti. Viime lauantaina otettiin liikkeestä maahanmenoa ja seisomista, pienen paikallamakuun sekä seuraamisen käännöksiä.

Niin noiden jäävien liikkeiden istumisongelmat! No tajusin mikä vika siinä oli, että Miki ei istunut kunnolla: minä ennen:"istu..." pieleen meni... ja jälkeen "Istu!", niin johan onnistui!  Eli minun äänen sävy oli pikkuisen ponneton. Sama ongelma oli siis maahan jäämisessäkin.
Seuraamisen käännöksissä Miki tekee hienosti vasemmalle menevän. Muut kaksi onkin sitten melkoista haahuilua. Ehkä pitää ottaa ne takaisin sisäharjoitteluun. Nyt olen saanut suorasta Mikin seuraamisesta "kootun" näköistä, elí hienoa, jopa juoksustakin.
Sitten tuo pieni paikallamakuu. Se oli kyllä se merkki että pakko äkkiä ruveta tekemään häiriössä enemmän. Nimittäin oli pakkanen ja kun olin jättänyt Mikin ja mennyt n. 10m päähän ja vähän ajan kuluttua pakkanen paukahti. Mitä teki Miki? No juoksi pää viidentenä jalkana minun tykö!

Sitten eilen. Alan nyt pikku hiljaa kokeilemaan pidempiä palkkausvälejä. Teimme siis taluttimella/taluttimetta seuraamisen, liikkeestä seisomisen, luoksetulon ja liikkeestä maahan menon. Siis silleen ensin palkkasin joka liikkeen jälkeen pienillä lihapullan palasilla, sitten joka toisen ja sitten sen piti tehdä kaikki ennen kuin sai kokonaisen lihapullan. Tosi hienosti teki kaikki, ei mennyt ehkä kuin yksi piste seuraamisessa kun haahuili vähän täyskäännöksessä ja toinen kun tuli liian lujaa luo ja meni metrillä ohi ja palasi sivulle tuossa viimeisellä pisimmällä palkkausvälillä.

Minulla onkin idea mistä saan nyt alkuun häiriöitä liikkeille, erityisesti paikallamakuulle, ja uuden paikan, että ei vain pihalla tehdä. Arjan pihalle menen treenaamaan jos se antaa luvan. Koska sillä on viisi koiraa(ehkä 4 ulkona) niin siinä on häiriötä kerrakseen vaikka ei ihan häkin vieressä treenaisikaan. Sitten tiedän vielä toisen. Entisen koulun kenttä 2 km täältä. Siellä on pihalla kaksi tai jopa kolme koiraa, mutta ne eivät ole niin lähellä kuin Arjan pihalla.