Aloitin sitten kunnolla treenaamaan tokon AVO luokan liikkeitä, tai no siis muuten, mutta kaukkareissa ja luoksetulon pysäytyksessä Miki jää istumaan, koska ALO:n paikallamakuu on vähän sekoittunut niihin. Tai niin päättelin SM kisoista... Ja otan sieltä vähän kiinnekohdaksi, että mitä me työstetään nyt sitten tulevaisuudessa Tässä siis vähän että missä mennään niissä liikkeissä ja minne pitää päästä;)

Paikallamakuu: Alossa vaan varmemmaksi, eli ei enää niin paljon lonkalta toiselle hyppelyä ja nuuskuttamista. Avossa Kestoa näkösuojassa lisättävä. Takapihatreenaus(vähiten häiriöitä) jatkuu kunnes kesto 20s yli 3min. Siirtyy etupihatreenaukseen sen jälkeen.

Seuraaminen taluttimella/taluttimetta: Ei kovin kehuttavaa 7-8 tasoa jos puhutaan pisteistä. Opetan uuden käskyn seuraamisliikkeelle ja kiinnitän ihan alusta asti huomiota paikkaan ja jatkuvaan kontaktiin, ENKÄ houkuttele namilla, koska sivulla se osaa olla ja tuijottaa kiinteästi silmiin, pitää vain askel kerrallaan pidentää sitä.

Jäävät liikkeet: Kummatkin muuten hyviä molemmissa luokissa, mutta pisteitä menee joko siitä että en sano tarpeeksi selkeästi>liikkuu tai ennakoi perusasentoon menemisen. Joten Krisselle hyvä ääni ja Mikille pitää todistaa että ei ole kiirettä perusasentoon, palkkaamalla jo maassa/seisomassa, eikä perusasennon jälkeen.

Luoksetulo: Alossa todella hyvä, ehkä lisää häiriötä että uskaltaa jäädä sinne. Sekä vaihteleva matka, jotta mielenkiinto pysyy yllä. Avossa olen viimeinkin keksinyt miten se on kuin seinään se pysäytys! Monethan neuvoo joko takapalkkaa tai lelua heittämällä opettamaan. Ei toiminut Mikillä kumpikaan, lukuisista yrityksistä huolimatta. Joten käytin harmaita aivosolujani ja yhdistin Mikin ruokahulluuden ja lelunheiton, eli heitin makupalan suoraan Mikin suuhun. Nyt ollaan siinä pisteessä että "täydet heitot" satunnaisia ja pelkkä käsimerkki alkaa jo tehota. Kuitenkin matka minun ja Mikin välillä on vielä alle kisamitan siis sen pysähtyneen Mikin ja minun välimatka. Luoksetulomatka on vaihteleva.

Noutaminen: Ohjaajalle heittotreeniä(liian lyhyitä tai pitkiä nyt) Mikille luovutuspaikan treenausta. Muuten hyvä, ei edes pureskele kapulaa ja vauhti luotulossa tosi hyvä!

Kauko-ohjaus: Menee muuten tosi hyvin, enää vain nopeutta ja terävyyttä asennon vaihtoihin ja haukahdukset pois. Ohjaajalle selkeämmät merkit ja ääni, mutina ja oudot huitaisut pilaa liikettä!

Hyppy: Perusasennon ennakointi alossa pois! Molempiin luokkiin: Eri korkuisia esteitä!!! Ohjaaja harjoittelee hyppyn lähtöpaikan valitsemista koiralle hyväksi!

Ja yleisesti: Lisää häiriöitä ja uusia paikkoja!