Juu eli sain vähän vinkkejä tuleviin kokeisiin ja harjoitteluun, niin tietenkin piti niitä koittaa sopivan tilaisuuden tullen. Lisäksi halusin opettaa Mikille välissä jotain muuta kuin tokoa, joten keksin kivan pienen aktivointitempun. Tein Mikille myös kaksi uutta sukkalelua jotka koostuvat reikäisistä sukista. Sukat vain yhteen palloina sisäkkäin ja yksi sukka sukkapallon päälle, sitten vain solmu mahdollisimman lähelle palloa. Tulee vähän sen tyyppinen kuin olisi pallo ja siitä lähtee naru, tosi hyvä vetoleikeissä!

Tokossa treenasimme AVOn liikkeistä noutoa, luoksetulon pysäytystä ja ihan treenien lopuksi puolen minuutin paikallaolon. ALOn liikkeistä otimme pari kertaa liikkeestä maahanmenoa ja seuraamista sitten vähän enemmän.
Nouto alkaa jo sujumaan! Vielä silloin tällöin varaslähtöjä, mutta kun en palkkaa niistä niin kyllä se kai oppii että varaslähtö ei kannata. Luoksetulon pysäytystä teimme silleen että kävelin/juoksin takaperin ja Miki seurasi minua siinä edessä, vähän niin kuin luoksetuloa mutta mie liikuin. En ole vielä varma kummasta Miki pysähtyy paremmin, käsimerkistä vai äänestä joten vielä on vähän yhdistelmä molempia. Paikallamakuussa Miki oli erittäin rauhallisen näköinen kun palasin piilosta, eli eiköhän sekin ala pikkuhiljaa onnistua hyvin!
ALOssa maahanmenoa otin vain muistutukseksi, nyt se pysähtyi tosi hyvin, eikä edes ennakoinut istumista! Eli se tehosi kun palkkasin ennen kuin käskin istumaan, silloin paaljon aiemmissa treeneissä. Ehkä sama toimisi myös seisomaan pysäytyksessä... Seuraamiseen, siis siihen missä mie kävelen ihan vinossa ja Miki edistää tai on liian kaukana sivulla metrikaupalla, saatiin hyviä vinkkejä Reetalta. Olen ennen siis tehnyt vain lyhyitä pätkiä että kontakti pysyy, mutta nyt otin pitempiä pätkiä, mutta vauhdin vaihtelulla. Eli juoksin, hiivin, kävelin, hiivin, juoksin, kävelin... Ja välillä otin käännöksiä. Heti parantui älyttömästi kontakti! Vielä minun pitäisi kehitellä joku keino siihen että katson koiraa, eli kävely vinoutuu.

Aktivointitemppua oli melko vaikea keksiä, mutta sitten huomasin kaksi kantoa noin kahden metrin päässä toisitaan, juuri metsän ja meidän pihan rajan tuntumassa. Opetin siis Mikille että "kanto" tarkoittaa sitä että mennään pyöreälle puunpalaselle(kanto) ja seisotaan siinä kunnes sanotaan uudestaan "kanto" ja pitää etsiä seuraava. Juu muistuttaa aika tavalla agilityn pöytää, mutta kannot on vain, no kantoja. Ne eivät ole osa mitään suurempaa kokonaisuutta.

Muuten kääk! 78 koiraa SM-tokon Alo luokassa!!!