Noniin parannettiinkin sitten tulosta tällä kerralla, mutta vielä on hiomista varsinkin seuraamisessa. Huomasin että ei enää niin hirveästi jännittänyt, mutta kumminkin ihan liikaa! Se sitten vaikutti suoritukseen negatiivisesti.

Pisteet oli seuraavat:

Luoksepäästävyys: 9

Paikalla makuu: 8

Kytkettynä seuraaminen 7,5

Taluttimetta seuraaminen: 7,5

Liikkeestä maahanmeno: 9

Luoksetulo: 10

Liikeestä seisominen: 9

Hyppy: 10

Luoksepäästävyydessä sama juttu kun viime kokeessa, positiivista käyttäytymistä, mutta malttamattomuutta :D Paikalla makuussa jouduin sanomaan 2 kertaa maahan käskyn, muuten olisi ollut 10, kun oli melkein patsaana, vähän pää kääntyili.

Seuraamisista on tullut meidän uusi murheenkryyni, ainakin kokeissa näköjään. Kotona ja sen ulkopuolella ja jopa toko kehän ulkopuolella olisi vähiintään 8,5-10 seuraamista, mutta kun mennään kehään niin se menee höpöksi, ja kuten viime kokeessakin, syy on hihnan korkeammalla oleva pää. Nyt sentään kontakti pysyi suurimman osan ajasta, väli oli liian iso ja kaikki perusasennot ei tullut tehtyä ohjaajan "kuin seinään"- pysähtymistyylin takia ainakin. Eli ennen seuraavaa koetta mie opettelen kävelemään ja Miki opetetaan seuraamaan lähempänä ja pysähtymään just eikä melkein silloin kun mie pysähdyn.

Jäävissä liikeissä pisteitä vähensi liian väljä seuraaminen "pitäisi olla aika iso kämmen" kuten tuomari sanoi. Ja seisomisessa vielä se että Miki pysähtyi mutta steppasi siinä paikoillan vähän ennen kun asettui. Luoksetulossa Miki oli upea. Ja minulla oli koulutusjäämä josta sain huomautuksen, eli käännyin katsomaan koiraa kun lähdin ja kun Miki tuli sivulle niin kierryin sinne sivulle.

Ja hyppy. Siitä olen kyllä ylpeä, ne "menehyp" ja "stop" "seison" sijasta käskyt toimivat, ja se että sijoituin oikein suoraan hyppyyn nähden. Miki ei edes liikkunut kun tulin viereen seisomaan, kun aiemmin se teki sitäkin.

Tulos siis oli toinen ALO 1 pisteillä 174 ja ALO luokassa olimme 3/6 koirakosta!

Seuraavat viralliset kokeet ovatkin vasta kesäkuussa, niistä sitten lisää lähempänä.