Kesäkuun toinen kohokohta on nyt ohi. Ennen juhannusnäyttelyä Topi ja Emma kävivät meillä. Jotenkin oudosti päädymme aina treenaamaan koirien kanssa kaikkia temppuja kun he ovat kylässä. Yritimme hioa Mikin lampun sulkemista, se nimittäin hajottaa valokatkaisijan pidemmän päälle, kun se tassuilla ja kynsillään painaa valoa kiinni. Joten yritimme saada sitä koskemaan kuonolla. Se onnistui, mutta Miki ei painanut tarpeeksi lujaa että olisi voinut palkata itse valojen sammumisen hetkellä.

Sitten opettelimme uuden tempun "pupu"

1682293.jpg

En ikinä ois uskonut että Mikin saa pysymään tuossa! Aiemmat yritykset opettaa epäonnistuivat, mutta kun oli kaksi kouluttajaa, toinen ohjaa koiraa oikeaan asentoon ja toinen naksauttaa kun se on siinä tai sinne päin, niin onnistui!

Juhannusnäyttely oli tänä vuonna ulkona ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Olin siis ilmoittautunut molempina päivinä junnuihin ja myös talkoilemaan. Lauantai aamu alkoi sateella ja ilmottautumisella klo 10.15 toimistoon. Menin kantiiniin Emman kanssa. Siellä laitoimme kehien eväskoreihin päälysteet, siis sateen takia. Sitten meidät käskettiin lätynmyyntiin. Siellä olimme 12.30 asti. Sitten oli junnukehän vuoro.

Junnuissa menin Mikin kanssa. Muuten meni hyvin, mutta esitysrintamasuunta olisi pitänyt kääntää ja juoksin edestakaisin vahingossa väärään suuntaan tuomarista katsottuna. Tässä on kuvia sieltä. Minun kaveri, Mikin siskopuolen omistaja voitti junior handler kilpailun sinä päivänä ja kasvattajalla oli hyvä päivä! Mikiltä myös leikattiin vähän korvakarvoja siistimmäksi.(Tämä jatkui sitten kotona, ja tuloksen näette pian tulevasta sivujen uudesta osiosta;) Sitten talkoilimme vielä jonkun aikaa ja lähdimme Emman kanssa meille n. viiden aikaan...

Sunnuntaina sama homma, vain jo 8:30; eli menimme ilmoittautumaan ja menimme kanttiiniin myymään lättyjä. Sinä päivänä oli ongelmia kahvin riittävyyden kanssa ja lopulta jouduimme sanomaan: "Ottakaa lätty täältä, kahvi on tuossa vastapäisessä teltassa" :D Sää oli myös mitä kirjavin: sadetta, kirkasta, ja loppupäivän oli ukkossadetta. Ja junnukehä oli loppupäivästä. Siinä kävi sillä tavalla että Arjalla, jolta piti junnukoira minulle olla olivat molemmat aikuiset koirat Roppeja joten Tyyne oli kisakaverina PM kisoissa. Pomppua ja hyppyä oli meidän liikkuminen, Tyyne taisi hätääntyä kun vain otin sen ja vein kauas Arjasta;/ Mutta hienosti se seisoi! Aivan älyttömän nätisti. Tosin aloimme molemmat olla kuin uitettuja sään johdosta kehän mentyä ohi, ja se että Tyyne oli yhteistyöhaluton ja väsynyt(olihan se sentään esiintynyt Rop pennuksi aiemmin;) vaikuttivat sillä tavalla että en sitten osallistunutkaan jh SM-osakilpailuun.

Niimpä palasin talkoilemaan. Siellä olikin enää jäljellä teltan purkaaminen ja sitten pääsimme lähtemään kotiin noin klo 18. Todella kiva juhannus taas kerran säästä huolimatta! Ainakaan ei ollut mäkäräisiä. Tosin kun tällä viikolla olen tuntevinani niiden lisääntyneen aivan räjähdysmäisesti. Nimimerkillä haravoi eilen puoli tuntia> ihan punaisilla näpyillä ja pää täynnä mäkäräisenraatoja.

Nyt vähän sitten tulevaisuuden suunnittelua. Tokossa pitää keksiä jotain seuraamisen parantamiseksi, en saa siitä millään tarpeeksi tiivistä, uskokaa huviksenne, joka päivä ollaan harjoiteltu ainakin yhden harjoituskerran(n.10min taukoineen) verran seuraamista. Ensi kuussa on kaksi tokokisaa: yksi epävirallinen Iipan cupin viimeinen osakilpailu 8.7 ja virallinen 26.7. Nyt päätin unohtaa sen ajattelun että "siitä kisasta on tultava tulos" se vain pilaa Mikin suoritusta kun ohjaajalla on jotkut ihmeen suorituspaineet...

Muutenkin ensi kuussa on tapahtumaa: Oulun näyttelyissä 12-13.7 olisi tarkoitus piipahtaa junnuissa(Jos nyt harjoittelisi Tyynen kanssa liikkumista, voisi mennä paremmin;) Ja ensimmäisten virallisten agilitykisojen ilmottautumisen postittaminen on jo ihme sinäänsäxD